RKSV Leonidas kampioen met SAMBA

Na het gehele seizoen de eerste plek op de ranglijst te hebben bezet is uiteindelijk op 7 mei jl. de beslissing gevallen. Door uit het Rotterdamse VOC  met 0-2 te kloppen was Zondag 1 niet meer te achterhalen en werd zo het kampioenschap behaald.

Leonidas  gaf VOC geen kans en kwam al na twee minuten op voorsprong, toen een lepe steekbal van Adnan Alisic door Issam el Hank op waarde werd geschat. Toen daarna Ibrahim el Mourabit in de zestien onderuit werd gehaald, leek de strijd beslist.  De anders zo trefzekere  Zakaria Amrani schoot jammer genoeg naast. Leonidas ging door met aanvallen, maar gescoord werd er voor de rust niet meer.

In de tweede helft brak Jeremy  van Uunen op rechts door, behield het overzicht en gaf aanvoerder Issam el Hank  een niet te missen kans, die hij dan ook prompt verzilverde.  De strijd was hierdoor beslist en zelfs het inbrengen van twee wissels, om ook die spelers van het kampioenschap te laten genieten, maakte de ploeg niet zwakker.

Trainer Gilbert de Wildt verdient een compliment, Hij is erin geslaagd een zeer aantrekkelijk veelscorend geheel van de  ploeg te maken en werd daarvoor met een champagnedouche door de jongens beloond. Helaas was hij daardoor zo doorweekt, dat hij zijn danskunsten niet op de vloer kon laten zien.

Bron: http://www.rksvleonidas.com/2017/05/leonidas-zondag-eindelijk-kampioen/